sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Lukulamppu pääsi paikalleen

Lukulamppu pääsi paikoilleen Tämän valaisimen hankin mökkiä varten. Se oli kuitenkin ensin pitkään kotona. Siellä harvoin teen muutoksia, mutta syksyn alussa siirsin työpöydän valaisimen muualle ja tämä jäi sijaiseksi odottelemaan uutta työvalaisinta. Nyt se pääsi paikallaan kamariin lukuvaloksi.

Valaisin on ilmeisesti 50-luvulta ja sen on valmistanut Aris eli Arisuo Oy, jonka Toivo Arisuo perusti 1947. Yritys toimi Kaarinassa vuoteen 1982 saakka.


Kotiin olin etsinyt pitkään uutta valaisinta pienelle työpöydälleni. Louis Poulsenin AJ-valaisin näytti kuvissa hienolta, mutta kun liikkeessä sitä katselin, oli se iso ja kömpelö. Kun viimeisen kerran sitä kävin katsomassa, oli sen hinta taas kerran noussut. Niin kuin joka vuosi. Sitten Avotakassa, yhdessä sisutusesittelyssä oli kaksi kuvaa kauniista valaisimesta. Mutta ei mitään tietoja siitä.


Aivan sattumalta, kun etsin varjostinta netissä, huomasin, että kyseessä oli Clas Ohlsonin valaisin. Ja pika pikaa kävin sen hakemassa. Lähimmässä myymälässä mustana sitä ei enää ollut, mutta onneksi kauempaa se löytyi.


Ja valaisimen sain hintaan, johon verrattuna AJ maksaa 28 kertaa enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti