torstai 27. lokakuuta 2016

Uusia kasveja ja sipuleita

Uusia kasveja ja sipuleita Sipulien istutuspuuhissa ajattelee jo kevättä. Aina sipuleita vaan tulee ostettua lisää, vaikka kaikista niistä ei mitään keväällä nousekaan pinnalle.
Nämä sipulit ostin niin myöhään, että ne saattavat päätyä ruukkuihin


Sipulien mukana oli syvyyden mittaustyökalu. Yleensähän sanotaan, että sipulit pitää istuttaa syvyyteen, joka on kolme kertaa sipulin koko.
Maahankin olen jo ehtinyt kaivaa sipuleja.

                            

Muutamia lumikelloja, vaikka lumikellojen istutuksessa on se riski, että uusille kuoppia tehdessä kaivaa entisiä ylös. Pitäisi kai tehdä kartta siitä, missä niitä keväällä on ollut. Muutama uusi narsissi ja kymmenittäin helmililjoja.

                            

Koska Kaukasian maksaruohot ovat niin hyvin viihtyneet metsäpuutarhassani, olisin ostanut niitä lisää. Muualta en niitä löytänyt kuin netistä. Toimitus viivästyi. Postissa ne eivät olleet kauaa, mutta muuten ne olivat olleet pitkään pakkauksessa. Muutama niistä oli jo pilalla. Katsotaan, mitä näistä tulee.

                         

Aikaisemmin olin jo ostanut suikeroalpia (Lysimachia nummularia) kuivaan rinteeseen, josta talvi tuhosi pikkutalviot. Saa nähdä, ovatko suikeroalpit maineensa veroisia eli kasvavat ja levitä melkein missä vaan.


Ja ostinhan minä yhden uuden tuivion. Se oli rautakaupan alennuskorissa niin surkean näköisenä, että ajattelin voivani tarjota paremmat olot. Mutta kaiken kaikkiaan ihan kohtuullinen kesä kasvihankintojen suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti