perjantai 5. heinäkuuta 2024

Sadon keruuta

 Kuiva kesä on työllistänyt puutarhuria. Kasveille on pitänyt kantaa vettä melkein päivittäin, koska sateet ovat kiertäneet mökkipaikkakunnan. Nyt työn tuloksia ovat kerättävissä. Amppelitomaatti, jonka ostin, kun puutarhasta olivat runkotomaatit loppuneet, on tuottoisa. Se ei riipu missään amppelissa, vaan on pienellä pöydällä kasvihuoneessa

   Avomaankurkut lähtivät tänä vuonna paremmin kasvuun kuin vuosi sitten. Ostin niitä varmuuden vuoksi niin paljon, että yksi niistä on ruukussa kasvihuoneessa. Kurkkujen poimiminen on vähän hankalaa kun kasvihuone on taas täynnä.


Puutarhalla en aikonut ostaa kesäkurpitsaa, mutta sain opetusta niiden pölyttämisessä ja tänä vuonna tulosta on tullut. Vähän erikoisia kurpitsani ovat, ne muistuttavat keiloja, mutta syötäviä ne ovat. Kasvilavassa, tomaattien alla piilossa, avomaakurkut olivat päässeet jo liian suuriksi.

Tässä on tulossa kesäkurpitsagratiinia.

Kuivuuden vuoksi mustikat ovat pieniä.

Ensimmäiset mansikat poimi joku muu. Tänä vuonna rastaat ovat keksineet, että niitä on kasvilavassakin. Mustarastas katseli pihalla turvallisen etäisyyden päästä kun virittelin verkkoja mansikoiden päälle. Marjoja on tulossa vähän, niitä ei riitä monille jaettavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti