perjantai 12. huhtikuuta 2024

Nopea muutos

 Muutama todella lämmin päivä sai aikaan suuren muutoksen. Olin ollut poissa mökiltä ja hämmästyin kun tulin sinne. Nyt piha on melkein lumeton. Poissa ovat takatalven lumet ja vain paikoissa, joihin vanhaa lunta oli kasaantunut peltikatoilta tai lumenluonnista, sitä on jäljellä. Esiin on tullut talven ahkeroitsijoiden työn jälkiä. Piha on täynnä reikiä ja multakasoja. Ensimmäiset krookukset kukkivat jo kukkapenkissä ison kiven vieressä. 

Olen kierrellyt pihalla tutkimassa, mitä on jäljellä, mitä ei. Krookuksia nousee vanhaan tapaan alueelle, joissa niitä on iso kenttä täynnä ja yksittäisiä pitkin pihaa. Koko lumikelloalue on vapautunut lumesta.

Muutama jouluruusu kukkii kohta. Mutta skilloja ei ole nousemassa paikoilla, joissa niitä pitäisi olla. Onneksi istutin kaadetun koivun kannon taakse niitä lisää. Ehkä siitä tulee alue, joka kukkii keväisin täynnä sinisiä kukkia. 

Pihalla on paljon siivottavaa ja siellä on liikuttava varovasti, on vielä märkää enkä muista, missä mitäkin kasveja on. Kukkapenkin esikossa on jo kukka.

Mustarastas on palannut laulamaan pihalle. Sen ääntä kuului jo Pääsiäisen lämpiminä päivinä. Silloin naapurin pellolla näkyneet joutsenet ovat nekin palanneet. 

Peipponen visertää ja raparperia nousee maasta. Kyllä, kevät on tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti