sunnuntai 4. helmikuuta 2024

Mitä löytyy?

 Helmikuu alkoi ja kohta myös kevät toivottavasti  alkaa. Aloin tutkia, mikä on tarvikkeiden tilanne. Työkäsineet eivät minulla kauaa kestä, yleensä ensimmäiseksi on oikean käden etusormen kärki puhki. Ostin parit uudetkin puutarhakäsineet. Näillä pääsee alkuun.

Olen organisoinut tarvikevaraston puuvajan nurkkaan, koska se on lähellä kasvihuonetta. Sieltä löytyi vanha kaappi ja hyllyjä olen tehnyt mökin varastoista löytyneistä aineksista.


Hylly on tuppeen sahattua koivua. Mökiltä on löytynyt runsaasti pulloja, yleensä tyhjiä. Käytin niitä kesällä kasteluautomaatteina.

Ruukkuja ja tarvikkeita on lisäksi monessa paikassa. Puuvajaan ei pääse, jos katolta on pudonnut lunta sen oven eteen tai jos polku sinne on täynnä lunta. Vierastalossa kuistin pestyt ruukut odottavat, mistä keksin sinne uudet kukat, ostanko vai yritänkö itse kasvattaa niitä. Siemenvarasto on kylläkin melkein tyhjä, vain itse kerättyjä krassin ja muiden kukkien ja porkkanan siemeniä on jäljellä. Minun oli tarkoitus tehdä talvikylvöjä, mutta maa jäätyi ennen kuin ehdin tehdä kylvöt. Kylvin rasioihin joitakin siemeniä. Ne ovat nyt kasvihuoneessa odottamassa kevättä.

Omavaraisbloggaajien helmikuun kirjoituksissa aiheina on mm. kokemukset ja neuvot, jotka tekevät arjesta entistä omavaraisempaa, helpompaa ja toimivampaa. Omavaraisuuteni on hyvin vähäistä tähän aikaan vuodesta. Polttopuita on ja niiden ansiosta on myös lannoitteeksi tuhkaa, jota huiskin pihalle, jotta se edistäisi myös lumen sulamista sitten kun sen aika on. Harmittelin, kun syksyllä unohdin ostaa kalkkia. Aloitin ison varaston siivouksen ja sieltäpä löytyi kaksi säkkiä dolomiittikalkkia. Toinen säkki oli avattu ja toinen, paperinen säkki, hajosi kun sitä siirtelin. Keräsin kalkkia ämpäreihin ja levitin sitä kasveille, en kuitenkaan alppiruusuille, jotka pitävät happamasta pihastani. Olen kerrankin kalkinnut pihaa kunnolla ja lumen päälle niin kuin se kai pitäisi tehdä.


Pakastimesta löytyi mustikoita ja tein niistä mustikkamuffinseja, joita syötiin prsidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tulospäivänä. Marjojen suhteen olenkin omavarainen, löytyy puolukoita, karpaloita, metsävadelmaa ja hiukan ahomansikoita. Mehuja on runsaasti pakastimessa ja siellä on vielä viinimarjojakin. Muuten on itse kasvatetut ja kerätyt eväät syöty. 

#suuntanaomavaraisuus -postauksia luotsaavat Satu (www.tsajut.fi) ja Heikki (www.korkeala.fi). Kiitos heille siitä kun jaksavat hoitaa ryhmää.

Kasvuvyöhyke 1

Kakskulma 

Krutbacken 

Tillin tilan Anna 

Apilan kukka 

Kasvuvyöhyke 2

Kohti laadukkaampaa elämää 

Urban farming 

Sarin puutarhat 

Pilkkeitä Pilpalasta 

Päiväpesän elämää 

Kasvuvyöhyke 3

Tsajut 

Evil Dressmaker 

Sininen tupa 

Rakkautta ja maanantimia 

Villa Varmo 

Purolan kyläkoulu 

Ihan vaan Tiia 

Kasvuvyöhyke 4

Korkeala 

Sweet food O’Mine 

Kasvuvyöhyke 6

Farm escape 

Kasvuvyöhyke 7

Korpitalo 

13 kommenttia:

 1. Marika Tudeer, Pilkkeitä Pilpalasta4. helmikuuta 2024 klo 10.02

  Kivoja rakennelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nikkarointi ei ole minun lajini, mutta yritän tehdä parhaani.

   Poista
 2. Alkoi ihan naurattaa tuo kuva hanskoista roikkumassa - olen nimittäin nyt muutaman viikon etsinyt toista työhanskaani 😁 Minulla on ollut jo pari vuotta yksi todella hyvä, paksumpi pari talvella tehtäviä hommia varten, ja nyt toinen hanska on kadonnut! En tiedä selviääkö tästä... Mutta varmaankin jonkinlaista inventaariota puutarhatavaroista pitäisi itsekin tehdä ja koittaa järjestää ne tässä kodissa jonnekin, nyt ovat vielä muuton jäljiltä vähän siellä sun täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanskoilla on taipumus hävitä. Ja kummasti aina löytyy vain yhden käden versioita.

   Poista
 3. Työkäsineistä puheen ollen, minun omani ovat vähän kuin pesukoneessa katoavat sukat. Aina toinen käsine hukassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja parittomia sukkia voi sentään käyttää jossei ole niin tarkka, mutta kahdesta vasemman käden työkäsineestä ei ole mihinkään.

   Poista
 4. Meillä oli palsta-aikana vadelmia koko vuodeksi, mutta nyt kotipihaan ei mahdu kuin napostelut. Toivottavasti siihen tulee muutos, sillä yritämme saada mökille kunnon vadelmapenkin.

  VastaaPoista
 5. Vadelmapenkistä minäkin olen haaveillut. Pitäisi vaan löytää sopiva aurinkoinen paikka. Olisin hienoa, jos pakastimessa olisi vadelmia, ne kestävät pakastuksen paljon paremmin kuin mansikat.

  VastaaPoista
 6. Meillä (minulla) karkailee myös aina hanskat mihin sattuu, voisi yrittää niitä pistää pyykkipojalla naimisiin, vaikkei ihan narulle asti niitä saisikaan, hyvä idea!

  VastaaPoista
 7. Hauska idea järjestää hanskat hyvin löydettäviksi. Minulla kestää puutarhahanskat kyllä melko hyvin, mutta ne ovat aina hukassa, molemmat siis. Tästä syystä olen joutunut ostamaan uusia kun edellinen pari on kadonnut jonnekin. Yleensä sekin pari sitten löytyy jostain myöhemmin. Juuri toissapäivänä löysin yhden parin ruokailuhuoneen lipaston laatikosta jonne en kyllä muista niitä laittaneeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku ihmeellinen otus niitä hanskoja siirtelee ja kätkee

   Poista
 8. "Homma hanskassa ja hanskat hukassa" ei päde sinuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on niin, että hanskat on hallussa, mutta hommat hukassa.

   Poista