lauantai 20. tammikuuta 2024

Vhdoinkin valmis

Naapurin varastosta pelastamani tuolin kunnostamiseen meni aikaa peräti puolitoista vuotta. Sen piti valmistua joululahjaksi naapurille. Mutta se joulu meni ja meni toinenkin.  Nyt, pahinten pakkasten kurimuksessa, aikaa sisätöihin oli. Paikkakin tuolille löytyi naapurin mökin kamarista.


Nyt tuolia koekäyttää omistajan pojanpojan nalle.

Tuolin voi myös siirtää pienen pyöreän pöydän ääreen jos on tarvetta vaikka kirjoitella.

Ajatukseni oli, että poistaisin kaiken maalin tuolista. Jalat ja niiden 16 pintaa jäivät alkuvalmisteluihin. Sitten naapuri, jonka tuolista on kyse, olikin sitä mieltä, että tuoli pitää maalata. Ja näkyisihän yläosan paikkaus pahasti ilman maalausta. Alkuperäinen paikka on hävinnyt, kun olen siirrellyt tuolia paikasta toiseen. Uusi paikka tehtiin vanhasta vaatepuusta ja se kiinnitettiin puuliimalla. 


Hioin kuivuneen liiman pois ja pohjamaalasin tuolin. Laitoin kittiä paikan ympärille ja joihinkin koloihin. Tuoli on vanha ja saa siltä näyttää. Pohjamaali ja kalustemaali löytyivät varastoistani.


Tästä lähdettiin ja nyt lahja on valmis. Lahja, joka on naapurin oma ja jonka korjaamiseen hän joutui osallistumaan.

2 kommenttia:

  1. Todella kauniin tuolin loihdit. Arvokasta käsityötä ja aivan ihan lahja naapurilta naapurille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Talonpoikainen tuoli ansaitsee varastoa paremman paikan. Olen kunnostanut omalta mökiltä löytyneitä huonekaluja, mutta kun niitä ei enää riitä, pitää siirtyä muiden varastoihin..

      Poista