perjantai 15. syyskuuta 2023

Satokausi on päättymässä

Vielä löytyy syötävää kasvihuoneesta ja kasvilavoista vaikka satokausi on jo päättymässä. Yksi pitkä  kurkkukin vielä kypsyi. Avomaankurkkuja tuli tänä vuonna vaatimaton määrä, taimia oli monta, mutta satoa vähän.


Tomaattien pääsato kasvihuoneessa kypsyi samanaikaisesti. Tomaatteja riitti, niitä syötiin salaatissa ja leivän päällä, tein tomaattimozzarellapiirakoita ja jopa tomaattikeittoa. Raakileita on vielä paljon. Siistin kasvihuonetta ja joitakin niistä tipahti varsista. Raakileet kypsytän sisällä.Pakkasöitä tai hallaa ei mäelläni vielä ole ollut. Ulkona on vielä kypsymässä terttutomaatteja. Kun niitä on kaupoissa, ovat tertun kaikki tomaatit kypsiä. Niin ei minulla tapahtunut, vaan tomaatteja piti poimia yksitellen sitä.mukaa kun ne kypsyivät. 


Aloitin porkkanoiden nostamisen maasta. Valitsin kasvilavaan lyhyeksi jäävää lajiketta. Ne ovat hauskan näköisiä, mutta kuoriminen on hankalaa.


Vielä löytyi yksi annos kanttarelleja. Nyt ilmat ovat viilenemässä ja tämä taitaa olle viimeisiä kertoja kun niitä nousee maasta.


Satokausi on kasvimaalla päättymässä, mutta  puolukkakausi on vasta alkamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti