lauantai 25. maaliskuuta 2023

Laattapöytä

 Siitä on jo aikaa kun luin, miten sisustuslehti hehkutti laattapöydän trendikkyyttä. Lehdissä oli myös ohjeita, miten sellainen tehdään ja näkyihän niitä sisustuksissa. Minä sain idean, mutta sen toteuttamiseen meni aikaa ja trendikkyyskin taitaa jo olla mennyttä. Mummon aitassa oli ollut neliskanttiset itsetehdyn näköinen pöytä. Pesin sen kesällä pihalla ja sitten se odotteli vierastalossa.

Seuraavaksi hioin naulankannat ja vedin niihin ruosteenestomaalia.

Maalasin pöydän sisällä mökissä, jossa oli tarpeeksi lämmintä. Pöydän pinta ei ole suora, yksi kulma on koholla, mutta sille en voinut tehdä mitään. Tasotteella täytin pinnan koloja.

Pöydän pinnan koko on 60*60 senttiä. En halunnut ryhtyä leikkelemään laattoja, mutta kotoa kellarista  löytyikin sopivasti 15*15 sentin ylijäämälaattoja. Olin joskus ostellut samankokoisia koristeltuja laattoja ja sommittelin niitä pöydän päällykseen.Mikään kiire pöydän valmiiksi saamisella ei olisi ollut, sillä paikalla penkin edessä, johon sen tulen sijoittamaan, on vielä lunta.

 Mutta sitten kun sateisena päivänä aloin lämmittää mökkiä, savua tuli mökki täyteen. Koskakohan opin, että sateella ei kannata puuhellaan laittaa tulia. Pakenin savua vierastaloon ja kun valmiina oli laattaliimaa , tein pöydän pinnan valmiiksi. Olipa taas työ, jota en taida uudelleen yrittää. Ei pöydästä kovin hienoa tullut, mutta pääasia on saada taas jotain varaston tavaroista käyttöön. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti