lauantai 11. kesäkuuta 2022

Kasvit ulos

 Kesäkuu alkoi ja kasvit, joille mökki oli ollut kasvatuskotina saivat lähteä ulos. Vanhat pelargoniat saivat ikkunalaudat taas kokonaan omaan käyttöönsä. Roskat lähtivät myös ulos, pöytäliinat pesuun ja tuvan matot pesulaan. Mökki saa nyt olla asumiskäytössä.
 

Pienet pelargonit siirtyivät kuistin ikkunoille. Osa niistä ei talvella mahtunut ikkunalaudoille. Sisemmälle mökissä, vähäisemmässä valossa niistä kasvoi hentoja, mutta varmaan ne vahvistuvat kesän mittaan.


Kuistilla on vähän surkea ruusu. Etsin pikkuruusuja liian myöhään ja tämän sain kaupan päälle keskustan kolmannesta kukkakaupasta. Kiersin torin ja kaikki kolme kukkakauppaa kun etsin verenpisaroita aitan eteen. Myöhemmin niitä kuulemma tulee. Ikkunan takana kukkii syreeni. 

En mitään järkevää esikasvattanut, vain krasseja ja sinisarjoja, jotka hetken mielijohteesta ostin rautakaupasta kun ne olivat jo niin hyvässä kasvussa. Maksaruohon pistokas ja pieni muratin oksa olivat mökissä juurtumassa. Tervaleppää yritin esikasvattaa, mutta sen siemenet eivät itäneet. Kasvit eivät ikuisuuksia kestä. Isosta muratista on vain pieni oksa jäljellä. Talvella hiipuivat riippaorvokki ja lankaköynnös. Mutta kukkia kyllä löytyy. Poimin pihalta ailakkeja.

2 kommenttia:

  1. Perinteiset pelargonit ikkunalla on niin romanttiset ja sievät. Sopivat hyvin mökin tunnelmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Minä ainakin haluan pelargoniat ikkunalle.

      Poista