perjantai 13. toukokuuta 2022

Väriä vierastaloon

Nyt on aika muuttaa vierastalo kasvien säilytyspaikasta asumiskuntoon. Siirtelen sieltä kasvamassa olleita kasveja kasvihuoneeseen ja toisia kasvihuoneesta ulos. Vierastalon edessä väriä tuovat sisällä kasvatetut tulppaanit.

 

Meksikolainen käsityö, seinävaate, oli lainassa ystävällä, mutta nyt sain sen itselleni. Mietin jonkun aikaa, mihin sen sijoittaisin. Ainakin toistaiseksi se on vierastalon yläkertaan menevien  portaiden edessä ja piilottaa taakseen arkun ja laatikot, joissa säilytän maalipurkkeja. 

Käsityötä myi torilla nainen, joka ilmeisesti oli myös tehnyt sen. Ihastuin rauhankyyhkysiin ja käsityön ite-henkeen. Vaikka voimakkaat värit eivät omaa tyyliäni ole. Ohuena se ei painanut paljoa ja mahtui hyvin matkalaukkuun. Kevyenä se ei kuitenkaan laskeudu kauniisti. 


Maljakko, jonka olin vähällä laittaa roskiin, koska se on niin korni, sopii eksoottiseen kokonaisuuteen. Tämän mökin entiset omistajat ovat varmaankin ostaneet matkamuistoksi joltain ulkomaanmatkalta. Matkamuistoja oli mökillä paljon ja vain joitakin säästin.

Viimeinen jouluamaryllisen kukka on tähän aikaan vuodesta sekin eksoottinen. Vieläkin on amarylliksen sipulista sisällä yksi nuppu hiljakseen kasvamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti