perjantai 4. helmikuuta 2022

Tulppaanien aika

 Helmikuu alkoi ja oli aika ostaa ensimmäiset tulppaanit. Yleensä ostan punaisia, nyt ostin värikkään kimpun. Se piristää, kun talvi vaan jatkuu. Kesällä mökkipaikkakunta oli ainakin kerran Suomen kuumin paikka, nyt lunta on ennätyksellinen määrä, jonkun mittauspisteen mukaan 60 cm. Pakkaset ovat sentään helpottaneet.Laitoin vielä pöydälle liinan, johon on aplikoitu tulppaaneja.


Lähdin etsimään metsästä koivun oksia kimppuun. Se ei syvässä lumessa ollut kovin helppoa, lopulta taitoin lepän oksia naapurin puolelta.

Ostin myös nipun neilikoita. Tulppaanit ovat kotimaisia, mutta nämä neilikat ovat jostain kaukaa, niin halpoja ne olivat. Neilikat eivät ole lempikukkiani. Yksi ystävä pitää niitä hautajaiskukkina. Nämä valkoiset saattaisivat niiksi käydäkin. Hyvin ne sujahtivat Kalla-maljakkoon, johon yleensä on vaikeaa saada mitään sopimaan.
Väriä lumiseen valkoisuuteen tuovat myös punaiset hyasintit, jotka vihdoinkin ovat avautumassa. Samaan aikaan ostetut valkoiset ovat kukkineet aikoja sitten.


Kotiin ostin ranskalaisia tulppaaneja, oudon värisiä nekin, kun muita ei löytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti