perjantai 18. helmikuuta 2022

Ensimmäiset krookukset

 Arvasin oikein, sipulikukistani ensimmäiseksi kukintonsa avasivat krookukset tai sahramit, joiksi niitä myös kutsutaan. Ruukku ei ole hieno, mutta kukkien väri on upea. Muuten onkin harmaata ja lunta sataa aina vaan.



Olin istuttanut yhteen ruukkuun erilaisia pikkusipuleja. Ruukusta alkoi nousta vihreää kasvustoa, mutta pettymyksekseni niistä tuli vain lehtiä. Yksi nupun tapainen sentään nousi mullasta. Pikkuinen narsissihan se on. Siirsin sen toiseen astiaan ja jään odottamaan, tuleeko sipuleista muitakin kukkia. Laitoin ruukkuun kevätlannoitusta, jotta sipulit vahvistuisivat ensi vuotta varten.



Yritin selvittää krookusteni lajia. Tähtikrookukset avautuvat kokonaan, nämä taitavat olla ihan vaan kevätkrookuksia. Maustesahrameja nämä eivät ole. Niillä rikastuisi  jos niitä olisi riittävästi. Grammaan maustesahramia tarvitaan 500 tai useammankin kukan luottia. Krookusten kunniaksi ripustin äitini tekemän käsityön takaisin entiselle paikalleen vierastalon parvekkeen oveen.


Kukinta on hetkessä ohi, mutta seuraava ruukullinen krookuksia kasvaa jo vierastalossa.

4 kommenttia:

  1. Joka kevät mietin, miksen syksyllä istuttanut sipulikukkia astioihin kasvamaan. Kevään tuojia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sipulikukkia on hauska seurata. Nyt näyttää siltä että talven selkä on taittunut kun kasvu on kiihtynyt. Onhan valousuuskin lisääntynyt.

      Poista
  2. Ihanat kevään silmänilot!
    Keltainen on niin piristävä väri kuin myös lilakin.
    Siitä ne alkavat kasvamaan,varma kevään tulon merkki💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumipyryä odotellessa on lohdullista kun kukat sentään muistuttavat, että kevät on lähellä.

      Poista