perjantai 24. joulukuuta 2021

Rauha maassa

 Olen nauttinut pakkaspäivistä mökillä. Kun ulkona on niin kylmä, ettei siellä oikein voi muuta tehdä kuin kävellä, olen keskittynyt mökin lämmittämiseen ja rauhoittumiseen. Otin esille vanhan seimiasetelman, joita tuntemani nuori mies yhdessä äitinsä kanssa valoi kipsistä ja maalasi. Minulla oli näitä kaksi settiä, mutta möin toisen. Ja nyt harmittaa, sillä kipsihahmot rikkoutuvat helposti. Olisi hyvä, jos varalla olisi toiset kappaleet hahmoista.

Asetelmassa on kaikki osalliset, Maria, Josef ja Jeesus-lapsi. Ympärillä paimenet, eläimet ja itämaan tietäjät. Taustan kuusikynttilät eivät kuvaa alkuperäistä tapahtumapaikkaa, vaan tuovat tapahtumat suomalaiseen maalaismaisemaan.Kun jouluruuat olivat valmiina ja piparit leivottu, voin joulumusiikkia kuunnellen ja elävää tulta katsellen valmistautua juhlaan. Lämmitin toista pönttöuunia ja puuhellaa, joka taas tuntuu toimivan. Joka vuosi sen alkulämmittely savustaa koko mökin. Välillä oli haettava lisää puita puuvajasta lämpiämään sisälle.


Valkoinen hyasintti avautui jouluksi jouluruusun seuraksi. Tuoksunkin voi jo tuntea. Vuoden pimeimpänä päivänä aurinko tuli hetkeksi esiin ja kultasi kuusien oksat.

Joulun jälkeen onkin tulossa vieraita ja rauha on mennyttä, mutta vielä siitä voi nauttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti