perjantai 17. tammikuuta 2020

Ostoksia kaupungista

Ei tullut tästä vuodesta älä osta mitään-vuotta. Kaupungissa ollessa hankin kaikenlaista
tarviketta kuten pellavarivettä ja työhousut. Mutta myös niin kutsuttua kaunista turhuutta. Jo vuoden alkupäivinä kävelyllä kaupungilla poikkesin antiikki-secondhand-liikkeeseen, jossa on valtavasti tavaraa. Paljon  jäi ostamatta, mutta tämä purnukka lähti mukaan. Se on samaa Arabian sarjaa kuin sokeripurkki, jonka ostin Tampereelta. Pohjassa vuosien 1928-1932 AAA- leima. Suolapurkki ei ole ihan kunnossa, mutta siitä tuleekin ruokailuvälineiden kuivausastia. Nyt siinä on tilapäisesti yksi hyasinteista, jotka ovat säilyneet hyvin mökin viileydessä.



Taustalla oleva pienempi tarjoilualusta on viime syksyn kirpparilöytö. Löytö siksi, että hinnoittelija ei varmaankaan ollut tunnistanut takana olevaa himmeään Arabien vuosien 1900-1920 leimaa.



Kukkia ostin tietysti. Joulukukkia saa tammikuussa todella edullisesti. Tätä runsasnuppuista jouluruusulajiketta Verboom Beaty minulla ei ennestään olekaan. Niin lämmintä on, että sitä voi pitää kuistilla. Kukkapenkin jouluruusuista joku olikin jo käynyt katkomassa nuppuja. Kun kaikki lumi on sulanut pois, ei niiden suojana ole mitään. Havujen sijaan laitoin verkkoa kukkapenkin päälle. Jouluruusut ovat myrkyllisiä ja jatkossa aion etsiä lisää kasveja, joista ainakin osa on myrkyllinen.


Pimeiden päivien piristykseksi ostin myös hempeän värisen tulilatvan. Sen alla on joululahjaksi saamani uusi liina.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti