keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Joulun valmistelua

Joulun valmistelu alkaa käynnillä naisten joulumessuilla ja havukranssin ripustamisella ikkunaan Jouluvalmisteluni alkavat käynnillä naisten joulumessuilta Vanhassa Satamassa. Monta houkutusta oli, mutta nyt minulla ei kirjaimellisesti ole paikkaa uusille mökkitavaroille. Niitä on jo noin viidessä paikassa odottamassa uuden mökin remontin valmistumista. Mutta tämän mökin sentään ostin. Jouluvieraat toivottavasti tuhoavat sen niin, ettei sijoituspaikasta tule ongelmaa.


Etenkin tämä irvistävä lumiukko vetosi minuun.


 Toinen joulunodotuksen alkuun kuuluva asia on suvun havukranssitalkoissa tehdyn kranssia saaminen ikkunaani. Tuuli on hiukan sitä riepotellut, vai liekö tekovikoja. Vaikka oli harvinaisen valoisa päivä, kuvista tuli tummia. Joulunodotukseen kuuluu myös ilo siitä, että pimeneminen loppuu kohta.Yhtenä aamuna aamu-tv:ssä oli floristi tekemässä asetelmia kieloista. Niin, sinne jäivät kaikki kieloni, vanhalle mökille. Yhtenä päivänä jo oikaisin mökiltä tullessani metsäisen rinteen kautta ja etsin merkkejä kieloista. Niitä ei tähän vuodenaikaan tietenkään löydä, mutta lumen alta näkyi sentään sinivuokkoja. Niitä löysin jo syksylläkin. En olisi varmaan mökkiä ostanutkaan, ellen olisi tiennyt tontilla olevan sinivuokkoja.


Joulukukkani ovat siis kieloja tänä vuonna. Floristi oli sitä mieltä, että kielot tulee istuttaa yksinkertaiseen astiaan. Minun kieloni pääsivät Arabian voipyttyyn.


Floristin mukaan kielot voi keväällä istuttaa kukkapenkkiin tai mökille. Katsotaan, miten belgialaiset kielot tulevat viihtymään Päijät-Hämeen maaperässä.


Ainakin ne tuoksuvat aidosti. Miss Diorilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti