keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Vanhaa ja kaunista

Mökiltä löytyi käsin kirjottu kukkakuvioinen liina, Riihimäen lasin Arki-maljakko sekä kaksi sievää pikkutaulua Ensimmäisiä aarteita, joihin katseeni uudella mökillä osui, oli kaunis, ohut, käsinkirjottu pöytäliina, joka oli rumalla pyöreällä pöydällä. Kesäisiä kukkia ohuen ohuella kankaalla. Ihmetyttää, miten kirjailu on pystytty tekemään.Hyasintti on mökiltä löytyneessä Riihimäen lasin Arki-maljakossa, jonka on suunnitellut Hans Nyqvist. Maljakko on automaattipuhallettua lasia ja se on valmistettu 1970-luvun loppupuolella. Maljakon kyljessä on tyylitelty kukkakuvio ja sitä kutsutaan joskus myös Vuokko-nimellä.


Tämä pöytäliina on kovin hauras, varsinkin märkänä ja vahingoitin sitä hiukan kun laitoin sitä kuivumaan. Jos tätä liinaa käyttää, on se parasta sijoittaa lasin alle.


Pienemmän kamarin seinällä oli kaksi sievää pikkutaulua.Kissakuva ei ole hirvittävän vanha. Sen takana olevassa lapussa lukee Berg Art No 1299, mtta en löydä siitä tietoja. Kissakuviahan on miljoonia.


Toisen kuvan takana on omistuskirjoitus, joka näyttäisi kirjoitetun jollain  järvi-loppuisella paikkakunnalla.  Omistuskirjoitus on päivätty 4.8.1928 ja allekirjoituksena Aini Hein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti