torstai 26. lokakuuta 2017

Viime hetken toimia

Kun pakkasyöt alkoivat, oli kiire toimia. Napsin vielä isomaksaruohosta kukintoja juurtumaan. Viime syksyn kukkien juurrutus onnistui hyvin ja nekin kukkivat nyt kukkapenkissä.


Valkovuokoista ei tähän aikaan vuodesta ollut enää mitään näkyvistä. Enkä voinut niitä siirtää vanhalta mökiltä. Kyllä pihalta keväällä valkovuokkoja kuuluisi löytyä. Kiireesti lähdin selaamaan nettiä ja löysinkin valkovuokon juurakoita. Nämä ovat siis laillisia versioita, ei ympäristörikoksena jostakin siirrettyjä. Tai enhän tiedä, mistä myyvä yritys on nämä  hankkinut, mutta minun omatuntoni on puhdas.


Valkovuokkoja laitoin mökin edustalle, mutta myös toisen mökin perunamaalle talvehtimaan.


 Sinne laitoin myös kuolanpionin siemeniä. Niitä olen ennenkin kylvänyt, mutta aina niiden paikka on unohtunut tai mahdolliset taimet hukkuneet muun kasvillisuuden sekaan. Iso pakkauspahvirasia tuskin hukkuu talven aikana.


Verkkokaupassa oli käynnissä loppuunmyynti hurjin alennuksin ja lisäsin tilaukseen lumikelloja. Annos 10*10. Keväällä tietää, miten monta lumikelloa pihalta pitäisi löytyä. Keksin niille myös paikan uudelta pihaltani. En uskalla pihalla kaivella kun en vielä tiedä, mitä pihalla keväällä ja kesällä kasvaa. Mutta sitten keksin paikan, jossa varmasti ei kasva mitään. Ensi töikseni olin raivannut tuoksuvadelmien pensaikkoa ja niiden alla ei taatusti kasvanut mitään. Sinne kätkin lumikellon siemenet.Vielä viimeiset kukat tuomaan väriä syksyn harmauteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti