torstai 26. tammikuuta 2017

Vastalause autoilulle

Vastaluse autoilulle Rannalla asustava majava on ilmeisesti autoilun vastustaja. Se on kaatanut ison puun tien poikki. Autolla ajaminen tätä kautta vaatii hiukan työtä. Toinenkin puu on kohta kaatumassa, niin pitkälle sitä on jyrsitty. Se olisi kaatunut kevyellä tönäisemisellä, mutta en puuttunut majavan töihin.Ei voi kuin kadehtia rannan asukkaan hampaita.


Yleensä majava kaataa puut veteen, josta se saa ne helposti uitettua muualle. Mutta nyt sen kaatama puu on ehkä niin suuri, ettei se kulje sillan alta. Rannalla on muita kuljetusta odottavia runkoja.


Muuten on kaikki mökillä hyvin. Lunta tulee välillä ja välillä sitä sulaa pois. Sen verran on onneksi lunta jäljellä, että jouluruusut ja muut kasvit olivat sen alla turvassa talviunillaan. Olen tallonnut omenapuiden ympäristöt luotuani ensin niistä lumet. Toivon maan jäätyvän ja hankaloittavan myyrien  kaivauksia. Sitä pelkoa ei vielä ole, että lunta olisi yli omenapuiden ympärillä olevien kananverkkojen ja että rusakot ulottuisivat niiden yli syömään omenapuiden oksat ja rungon kuoren.


Oravalle oli tapahtunut onnettomuus. Pesä oli pudonnut kuusesta rantaan vievän polun portaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti