lauantai 7. tammikuuta 2017

Väännetty rautalangasta

Väännetty rautalangasta Etenkin töissä olen joutunut usein "vääntämään rautalangasta" asioita saadakseni viestini perille. Ehkä jotain asioita olen saanut selvennettyä,  mutta mitään näin kaunista rautalanganväännöstäni ei ole syntynyt.


Kiinnostuin rautalankahedelmäkoreista kun Antiikki ja design-lehdessä oli juttu mieshenkilöstä, joka on kerännyt niitä pitkään. Kun tämä henkilö sitten netissä möi muutaman kaksoiskappaleen koreistaan ja mielestäni vielä kohtuuhintaan, olin tietysti ostamassa. Olin juuri saanut joulun alla ja sen jälkeen myytyä jotain tavaroita kirpputorilla. Eli oli annettava itselle lupa hankkia jotain tilalle. Samoihin aikoihin kävelyllä kotinurkilla näin yhden vintage-liikkeen ikkunassa rautalangasta tehdyn pannunalusen, jossa oli punainen, harvinaisempi punos. Hain sen pois ja myös toisen pannunalusen.


Hedelmäkorit ja muut rautalankatyöt ovat 50-luvun tuotoksia ja ainakin useimmat niistä ovat suomalaisten tekemiä. Joidenkin tekijä tunnetaan, mutta ilmeisesti niitä on tehty useissa pienissä pajoissa.


Nämä rautalankatyöt ovat yllättävän moderneja ja raikkaita ja sopivat nykyaikaseenkin sistukseen. Saattavat joskus siirtyä kotiini.Kori toiveikkaana odottaa omenoita mökin omista puista, mutta varmuuden vuoksi taidan laittaa sipuleita ja koristekurpitsoja kasvamaan, jotta saisin koriin jotain täytettä.


Punainen pannunalunen sopii kaveriksi puolalaiselle kahvipannulleni. Mökin viileydessä hyasintti on kestänyt ja kukkinut pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti