keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Löytö myyjäisistä

Löytö myyjäisistä Joulua edeltävän ajan perinteisiin kuuluu käynti naisten joulumessuilta Wanhassa satamassa. Taas kerran isot hallit olivat täynnä taidokkaita ja kekseliäitä käsitöitä ja herkkuja. Harmi, kun ei tarvitse mitään. Mutta kiertely ja katsastus kannattaa kuitenkin. Vuosi sitten löysin maton keinutuoliin. Ja löytyi jotain tänä vuonnakin: suojapussi sammutuspeitteelle.Kun uusi, tarkka nuohooja oli kesällä tulossa, etsin sammutuspeitteen ja ripustin sen tuvan naulakkoon. Mutta ei se mikään koriste ole. Toki tarpeellinen, etenkin näin kynttilöiden polttamisen aikaan.


Nuori nainen tekee näitä pussukoita kierrätysmateriaaleista, joita hän hakee kirpputoreilta tai saa tuttavilta. Kuoseja oli monia. Onhan nykyään jo olemassa design-sammutuspeitteitä, mutta tämä vetosi minuun. Kivaa, kun rumasta välttämättömyystavarasta saa kauniin koristuksen.


Herkkujen osalta tuntui, että kaikilla oli tarjolla vain gluteiinitonta tai laktoositonta vaihtoehtoa. Nuoren myyjän kanssa ilo oli molemminpuoleista, kun hän vastasi kyllä kysymykseeni ovatko nämä ihan tavallisia. Ja hyvältä nämä lusikkaleivät ja possupiparit maistuvat, tuskin säilyvät jouluun.


Ensi vuonna taas naisten joulumessuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti