tiistai 27. joulukuuta 2016

Lahjapaketti

Lahjapaketti Marraskuun loppupuolella sovimme siskojeni kanssa ihan käytännön syistä, että ei lahjoja tänä jouluna. Toinen sisko, joka monesti on itse tehnyt jotain kivaa joululahjaksi, oli ehtinyt jo tehdä paketin joululahjalle valmiiksi. Sen hän oli askarrellut vanhoista joulukorteista. Todella hieno lahja, vaikkei lahja olekaan.


Päädyn kuvassa me siskokset kelkkailemme. Joku on kuvaan kirjoittanut nimemme.


Tässä rasiassa tulen säilyttämään joulukoristeaarteitani. Näistä käsin tehdyistä koristeista suurimman osan on tehnyt silloisessa Itä-Saksassa asuneen tuttavaperheen äiti. Lähettelin perheen lapsille pieniä lahjoja ja vastalahjaksi sain hienoja käsin tehtyjä joulukoristeita.


Paperiliuskoista pujotelluista tähdistä luin eräästä paikallislehdestä kivan jutun. Yli 90-vuotiaan miehen aika oli tullut pitkäksi ja hän oli muistanut kansakoulussa 30-luvulla askarellut tähdet ja olikin vielä mustanut, miten niitä pujotellaan. Nyt hän on tehnyt niitä tuhansia eikä pitkästymisestä enää ole vaaraa. Tähtiä hän on lahjoitellut eri tahoille.


Hyasintit kukkivat ja kuihtuvat nopeasti. Keväällä istutan kaikki sipulit mökillä maahan. Kolmannet, perinteisen vaaleanpunaiset hyasinttini istutin mummolastani peräisin olevaan Arabian voipyttyyn.


Voipytyn pohjassa on piippuleima eli sitä on valmistettu vuosina 1931-49.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti