perjantai 7. heinäkuuta 2023

Aitan ikkuna

Sade hoitelee jatkuvasti kastelun muualla kuin kasvihuoneessa ja sisällä ja aikaa jää muuhunkin. Aloitin taas ikkunoiden kunnostuksen. Sitä ja maalaamista on kuulunut joka kesään. Mummun aitan ikkunan sisäpuitteet olivat maalaamatonta ja höyläämätöntä puuta. Maalasin ne ja ikkunan pokat, ravistelin roskat verhosta ja toin maljakoihin tuoksuvadelman kukkia. En ryhtynyt irrottamaan ikkunaa kun pelkäsin, että rikkoisin lasin. Ikkuna oli kiinnitetty tiukasti rautanauloilla. Se on ollut jossain muualla, siinä on hakoja, vaikkei sitä täällä voikaan avata.


Ulkopuolelta ikkuna oli huonossa kunnossa, maalit ja kitit olivat irtoamassa. 


Elvyttelin vanhaa ikkunakittiä ja kittasin sillä ikkunan uudelleen. Rapsuttelin vanhaa maalia pois. Metalliosista poistin hiomalla ruostetta. Ruosteenestomaalia niihin ja pohjamaalia puuosiin. Poistin ruostetta myös puitteiden naulankannoista. Lopulta pääsin maalaamaan. Uskolliset ystävät hyttyset seuranani.



Aitan toisen, hirsisen pään päädyssä on myös ikkuna. Se on sisältä kohtuullisessa kunnossa. Ulkopuolelta se pitäisi korjata, mutta sen edessä on vanha juhannusruusu, jota on halua vahingoittaa enkä myöskään halua saada siitä piikkejä.


On varmaankin irrotettava ikkuna, mutta sen projektin aika on myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti