perjantai 12. maaliskuuta 2021

Matot ulos

 Tuntui, että kevät oli peruutettu, kun uutta lunta tuli noin 10 senttiä ja yöllä oli yli kymmenen, jopa yli kaksikymmentä astetta pakkasta. Mutta puhdas lumipeite merkitsi sitä, että matot oli mahdollista ja aikakin viedä ulos. Nyt Saharan hiekkakin oli jäänyt lumen alle samoin tuhka, jota olen levittänyt pihapolun varteen. Matot saivat ottaa aurinkoa edellisenä yönä sataneen puhtaan lumen päällä. Myöhemmin hankasin mattoja lumella.


Pienemmän kamarin ryijymatto sai sekin lumipesukäsittelyn. Kummitätini on sen minulle kutonut ja se on seurannut minua eri asuntoihin. Täällä se on oikealla paikallaan, lämmittämässä kylmää lattiaa ja peittämässä lattian koloja.

Mattojen tamppaustelinettä mökillä ei ole ja oli hetki mietittävä, mihin matot laitan sen jälkeen kun olin ne lumella puhdistanut. Tikkaiden päällä oli hyvä harjata lunta matoista.


Otinkin sitten ohuemmat kesämatot käyttöön. Uskon kevään tulevan kohta.Viime hetkellä sain viimeisenkin maton puhdistettua, sillä vaihteeksi tulossa on suojasäätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti