perjantai 15. maaliskuuta 2019

Pihasuunnitelmia

Siemenluettelo innosti suunnittelemaan pihaa. Kukkapenkkiin lisää kasveja, malvaa ja kurjenmiekkaa. Lavakauluksen ja tomaattien tilalle juhannusruusua ja lemmikkejä. Alppiruusulle paikka saunan lähistölle Posti toi kotiin ensimmäisen siemenluettelon ja siitä se alkoi. Innostuin merkitsemään siemeniä ja mukuloita, joita haluan, mutta sitten havahduin, että kannattaisi hetkeksi ensin rauhoittua ja suunnitella. Monien vuosien jälkeen pihaa on taas hoidettu viime kesänä ja saattaa olla, että vanhoja siemenpankkeja herää henkiin. Eli kannattaa odottaa ja katsoa. Keväällä yläpihalle ilmestyneiden krookusten lisäksi on löytynyt tulikellukkaa ja keltaista kyläkellukkaa. Lisäksi paikkaan, johon istutin pionin, nousi kesän mittaan runsaasti onnenapiloita. Onko se onnea, en tiedä, kasviahan kutsutaan myös naapurin kiusaksi sen vuoksi, ettei sitä pysty hävittämään. Etuseinustan kukkapenkkiä olen jo muokannut, ja muokkaan edelleen. Siirrän  konnartatarta muualle ja tilalle löysin luettelosta tarhajalomalvan siemeniä.


Keskellä on keltaista päivänliljaa ja sitten jouluruusuja, sormustinkukkaa ja kaksi kurjenpolvea, jotka ostin paikalliselta torilta. Lisäksi haluan sinne sinistä kuljenmiekkaa.


Olen pitkään miettinyt, mihin sijoittaisin alppiruusun ja päätymässä siihen, että sen paikka on saunan lähistöllä. Toivottavasti löydän kotimaisen taimen, vaikka punaisen Haagan tai sitten valkoisen.


Ison pihakiven vierellä ollut tomaattien kasvatuspaikka siirtyy muualle. Lavakaulus ja vanhat ikkunat eivät todellakaan olleet mitään pihan kaunistuksia. Tilalle haluan juhannusruusuja. Niiden juurelle lemmikkejä. Löysin siemenluettelosta lajin, jonka pitäisi olla isokukkainen. Viime kesäksi esikasvattamani ja kylvämäni lemmikit olivat pienikukkaisia, lajiketta ei pystynyt erottamaan peltolemmikistä, jota pihalla kasvoi ihan itsestään. Lisään tulikellukkaa, koska sen paikka näyttää olevan kiven vierellä. Pioni toivottavasti herää henkiin. Ja istutusten viereen kulkukäytävä kivistä.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti jotain suunnitelmasta onnistuu. Onnea sinunkin suunnitelmillesi, jotka näyttävät hienosti olevan jo alulla.

    VastaaPoista