tiistai 22. toukokuuta 2018

On tullut kesä

Muutama hellepäivä oli tehnyt kesän mökille. Jo nyt kukkivat oamenapuut, mustikat ja kielot Jouduin olemaan muutaman hellepäivän kaupungissa. Kaupunkin kadut olivat kuumia ja pölyisiä. Vain meren rannalla ja yli 100 vuotta vanhan kotitaloni paksujen seinien sisällä oli vilpoisempaa. Kun tulin taas mökille, oli tullut kesä. Tuomet kukkivat kaikkialla matkan varrella. Muutama lämmin päivä vielä ja kukassa olivat jo syreenit ja omenapuut. Mustikka kukkii, pihalla ja metsässä. Jos nouseminen mäelleni käy voimille, voi tien vierestä rinteestä välipalaksi napsia mustikoita mikäli pölyttäjät tekevät työnsä.Työrupeama oli menossa pilalle kun sähkömies jäi - taas - saapumatta, mutta remppamieheni sentään maalasi lauantaina eteisen lattian toiseen kertaan. Sen vuoksi mökkiin ei saanut mennä. Sain remppamieheltä toisen sähkömiehen yhteystiedot ja tämä tuli käymään. Ensi töikseen hän hälyytti korjaajat töihin. Kolmivaiheliittymästäni oli yksi vaihe tippunut pois. Ei ihme, ettei kaikkiin pistorasioihin tullut virtaa. Ehkä nyt sähköhellakin saadaan toimimaan. Kun en päässyt mökkiin, vietin aikaa tutkimalla tonttiani. Olin ajatellut siirtää toiselta mökiltä yhden raparperin itselleni. Mutta marjapensasalueen viereen onkin ilmestynyt kokonainen rivi raparperia.


Yllätykset jatkuivat. Olin ajatellut siirtää myös tulikellukkaa, mutta sitäkin on jo täällä. Tätä karkulaista ei voinut olla huomaamatta.


Omenapuiden kukinta paljasti, että mökin takana on vielä neljäskin omenapuu. Ennestään etupihalla on kaksi ja yhden syreenipensaan keskellä yksi. Osa omenapuista on ilmeisesti villejä tai villiintyneitä. Mutta ei sillä väliä, kunhan kukkivat. Puita pitää leikata, mutta teen sen vasta kukinnan jälkeen.Naurattaa, kun ajattelen pelkoani siitä, ettei uudella mökillä olisi kieloja. Niitä löytyy joka puolelta,  ensimmäiset heti mökin edestä syreenipensaan alta. Ja ensimmäiset niistä kukkivat jo. Mukana on kalliokieloa, jota minulla ei ennen ollutkaan.
Kalliokielo (Polygonatum odoratum)

Yhdessä talossa kylällä on hevosia ja se on saanut pääskyset palaamaan. Muutama niistä istui sähkölangalla. Mutta ilman pääskysiäkin uskoo, että jo on kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti