keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Valon voimaa

Auringon paisteessa on jo voimaa, se sulattaa teiden varsia ja lunta katoilta. Mutta valo teki ihmeitä myös mökissäni. Sähkömies ehti viimein tekemään asennustöitä ja sain valaisimia toimimaan. Vielä osa niistä etsii paikkojaan, mutta tunnelmaa ne jo toivat. Mökki muuttui paljon kodikkaammaksi ja lämpimämmän tuntuiseksi.


Entisen tuvan kattovalaisin asettui hyvin uuteen paikkaansa ja ikkunanpielien kunnostaminen oli paljon hauskempaa hyvässä valossa. Herrahenkilöt nimesivät eteisen kattovalaisimet frisbeekiekoiksi. Ne ovat toki yläpuolelta mustia, mutta minä kävin hakemassa ne Domus Classicasta ja ne ovat hiukan arvokkaampia kuin muoviläpyskät. Enää ei tarvitse pimeässä hapuillen yrittää laittaa tuvan ovea lukkoon. Pienempään kamariin olin kauan etsinyt valaisinta. Liikkeistä ja netistä. Sitten tajusin, että mökkipaikkakunnallakin on valaisimia myyvä liike. Sieltä en heti sopivaa löytänyt, kunnes huomasin aivan erilaisen valaisimen kuin mitä olin etsinyt. Sen hinta oli alennettu ja ajattelin, ettei suurta vahinkoa tule, jos se ei sovikaan, mutta kyllä se kattoon asettui.


Lumia on peltikatoilta tullut alas jo useampaan kertaan. Viimeisestä ohuesta lumikerroksesta aurinko sulatti katon reunaan hienon jääpuikkoverhon. Nämä puikot ovat lämmittämättömissä rakennuksissa, eivät onneksi merkkejä lämpövuodoista, vaan kevään lähestymisestä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti