tiistai 22. joulukuuta 2015

Harrastuksista

Helsingin Sanomissa oli haastateltu eläkkeelle jäänyttä Krp:n entistä päällikköä. Tämä kertoi tulevaisuuden tavoitteidensa olevan kuntoilu, mummonmökin arboretum ja vanhojen kalusteiden kunnostus. Pitkästä aikaa minulla on jotain yhteistä poliisin kanssa. Eräässä vaiheessa työelämää yhteistä oli paljonkin.

Kuntoilussa minun lajini ei ole golf, vaan pallolaji, jossa pyritään osumaan lentävään palloon.
Talven työmaaksi hankin vanhan keittiökaapin, jota paikallinen tuttava oli kaupitellut kauan. Vasta kun hän piirsi ilmaan, että täällä kaapit ja tässä laatikoita, ymmärsin, mistä hienoudesta oli kysymys. Kävin toki kaappia katsomassa ennen kauppoja. Kaappi on ollut ulkovarastossa ja sitä on ilmeisesti käytetty työkalujen säilytykseen.
Tästä on lähdetty liikkeelle. Osittain päällimmäinen maali lähti iloisesti taltalla. Mutta sitkeitäkin kohtia on tullut vastaan. Ja vihreän maalin lisäksi on löytynyt sinisiä ja ruskeita kerrostumia.Huhtikuun alkupuolella on päästy tähän. Kaksi vihreää maalikerrosta olivat todella sitkeitä, niihin ei tehonnut maalinpoistoaine eikä hiomapaperi. Raapien ja milli kerrallaan kitkuttaen maaleista lähti sen verran, että seuraavaksi kitataan ja pohjamaalataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti