tiistai 30. tammikuuta 2018

Vettä omasta kaivosta

Mökille tarvittiin kaivo ja pitkän, pitkän porauksen jälkeen vettä löytyi
Kaksi asiaa oli selvää, kun ostin mökin. Tie mäelle pitäisi kunnostaa ja kaivo pitäisi saada. Molemmat toteutuivat vaikeamman kautta. On saunan nurkalla kaksikin vanhaa rengaskaivoa, mutta syyskuussa kummassakaan ei ollut vettä. Runsaiden sateiden jälkeen niissä ja myöhemmin löytyneessä kolmannessakin rengaskaivossa vettä on, mutta se on likaiselta näyttävää pintavettä. Nyt on juhlallista, kun vivusta vääntämällä vettä alkaa muutaman sekunnin kuluttua virrata. Vesikannu oli mökillä jo valmiina, vain vesi piti ennen tuoda kilometrin päästä.


Kun sateiden ja urakoitsijan konerikon jälkeen tie viimein oli kunnossa, uskalsin kutsua paikalle porakaivomiehet. Konehirviöt jyskyttivät kaivolle valitsemassani paikassa. Alku meni hienosti. Kallio löytyi nopeasti maakerroksen alta. Mutta sitten porausta jatkui yhden päivän ja toisenkin päivän. Kivituhkakasa kasvoi aina vaan ilman että vettä olisi ilmestynyt.



Kun poraus oli ulottunut 120 metriin, oli se lopetettava ja paineavauksella vesi sitten löytyi. Ja sitä onkin runsaasti. Keltaisella korkilla suljettuun reikään tuli myöhemmin myös vesiposti.


Laitoin vesipostiin pienen liiketunnistimella varustetun valaisimen. Ettei vaan kukaan pimeässä törmäisi tähän aarteeseeni.


Pakkaspävät innostivat leikkimään vedellä, jota ei enää tarvitse säästellä. Elämäni ensimmäinen jäälyhty.

3 kommenttia:

  1. Hieno lyhty! Meillä on yksi rengaskaivo. Pitäisi kaivon puhdistus siihen saada nyt keväällä. Mies nuo aina hoitaa nuo tilaukset. Ei nyt lopulta kauaa tarvinnut tuota porausta teillä tehdä, jos meni vain vajaa kaksi päivää. Vai mikähän näissä on se standardiaika?
    https://www.kaivo.fi/kaivokunnostukset

    VastaaPoista
  2. Oliko teidän vaikea löytää ammattilaista tuohon? Meillä on nimittäin etsinnässä joku, joka voisi hoitaa porakaivon meidän mökille. Mökki ostettiin muutama kuukausi sitten. Se on todella vanha, ja sitä on nyt kovasti remontoitu. Porakaivo olisi seuraavaksi hankintalistalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etsin porakaivoyrittksiä netistä ja pyysin kahdelta mökin lähistöllä toimivalta yritykseltä tarjoukset

      Poista